donderdag, februari 22, 2024
Geen categorie

VCP Nieuwsbrief 21.09

 

VCP-Nieuwsbrief 21.09

 

27 mei 2021

Verlenging van steunmaatregelen verstandig

 

Het kabinet doet er goed aan de steunmaatregelen nog een keer te verlengen, ook nu Nederland steeds verder van het slot kan. Ondanks de verdere versoepeling van de coronamaatregelen zitten veel werknemers en bedrijven nog in onzekerheid. Het is daarom verstandig dat het steunpakket nog zeker de komende drie maanden van kracht blijft, zegt de Vakcentrale voor Professionals (VCP) in een reactie.

Lees bericht op de website

27 mei 2021

FvOv: zorgen over heropenen middelbare scholen

 

Onderwijsbond FvOv, via CMHF aangesloten bij de VCP, maakt zich zorgen over de voorgenomen heropening van de middelbare scholen. Dat staat in een brief die FvOv samen met de andere onderwijsbonden naar de vaste Kamercommissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft gestuurd. Ze stellen dat volledige opening niet veilig is en willen de huidige situatie daarom handhaven tot aan de zomervakantie.

Lees bericht op de website

17 mei 2021

VCP maakt unieke reeks video’s over het pensioenstelsel

 

Pensioen is een ingewikkeld onderwerp, daarom is het belangrijk dat werkenden en gepensioneerden weten wat er speelt. Om die reden heeft de VCP een unieke reeks video’s gemaakt waarin dat van a tot z wordt uitgelegd. “We nodigen de leden van onze aangesloten organisaties en iedereen daarbuiten van harte uit om de video’s te bekijken”, zegt VCP-bestuurder Ruud Stegers, die samen met CMHF-pensioenwoordvoerder Jacqueline van Langeraad de video’s heeft gemaakt.

Lees bericht op de website

25 mei 2021

Bonden lopen weg uit overleg uitzend-cao

 

De VCP steunt de oproep van Vakorganisatie De Unie dat de arbeidsvoorwaarden voor uitzendkrachten moeten worden gelijkgetrokken met die van vast personeel. Dinsdag liepen De Unie, FNV en CNV weg uit het overleg over een nieuwe cao voor uitzendwerk. Er werd sinds september over een nieuwe cao onderhandeld. De huidige cao loopt tot 1 juni 2021.

Lees bericht op de website

27 mei 2021

Vernieuwde site mijnpensioenoverzicht.nl

 

Vandaag is de nieuwe website van www.mijnpensioenoverzicht.nl gelanceerd. Dit is dé website om inzicht te krijgen in alle pensioenen die je gedurende je werkzame leven hebt opgebouwd en bij welke pensioenfondsen of verzekeraars.

Lees bericht op de website

21 mei 2021

Verbeteringen voor de jeugdzorg zijn nú nodig

 

Versterk de professionele autonomie van jeugdzorgprofessionals, geef jongeren en ouders meer inspraak en zorg voor een duurzamer stelsel met meer maatwerk. Dat schrijft de SER in een briefadvies aan de informateur over de jeugdzorg. Het briefadvies bevat aanbevelingen voor de korte termijn die bínnen het huidige jeugdzorgstelsel kunnen worden gerealiseerd.

Lees bericht op de website

27 mei 2021

Wil jij bestuurder bij een pensioenfonds worden? Dan is dit dé kans!

 

Ben jij geïnteresseerd in pensioenen, tussen de 18 en 35 jaar oud en heb jij de ambitie om in de toekomst een bestuurdersrol in een Pensioenfonds op je te nemen? Meld je dan nu aan voor de nieuwe editie van de PensioenLab Academie, waarin jij wordt opgeleid tot Pensioenfondsbestuurder op Geschiktheidsniveau A!

Lees bericht op de website

19 mei 2021

Meer keuzevrijheid pensioenstelsel niet in belang deelnemer

 

De VCP is erg terughoudend met het creëren van meer keuzemogelijkheden in het huidige en het nieuwe pensioenstelsel. Het hebben van meer keuzemogelijkheden, hoe aanlokkelijk het ook klinkt, pakt meestal niet in het belang van de deelnemer uit.

Lees bericht op de website

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.